Този сладкиш е не само лесен за приготвяне, но и невероятно вкусен и нежен! Наситен вкус на ананас и копринена консистенция - просто докато се пече, тестото буквално се превръща в нежен крем! Опитайте изкусителната Невидима торта с ананас и определено няма да съжалявате:
Невидима торта с ананас
Продукти (за форма 10 х 22 см):
За тестото:
- 70 гр. прясно мляко
- 20 гр.
Плънка:
- консерва ананас от 400 гр. (565 гр. в консервата, заедно със сока)
Приготвяне:
Да започнем с основата. Разбийте две яйца в купа, добавете малко сол, 35 грама захар (около две супени лъжици) и една чаена лъжичка ванилова захар. Разбийте всичко с миксер на средна скорост за около три минути, докато се образува пухкава светла маса. Можете да използвате и бъркалка за разбиване.
Снимка: YouTube
След това добавете 20 грама разтопено масло в сместа и разбъркайте до гладкост.
Снимка: YouTube
Следващата стъпка е да пресеете 50 грама брашно и една чаена лъжичка бакпулвер в тестото.
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре, за да се отървете от бучките и да направите тестото гладко.
Снимка: YouTube
Последната съставка е 70 грама мляко, което също смесваме в тестото.
Да преминем към плънката. Вземаме консервиран ананас с общо тегло 400 грама. Сиропът е полезен и за други кулинарни цели. Разбъркайте добре ананаса в тестото.
Снимка: YouTube
Постелете тава за печене (моята е 10 х 22 см) с незалепваща хартия за печене. Изсипете тестото в нея, като разпределите равномерно парченцата ананас.
Снимка: YouTube
Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Снимка: YouTube
Внимателно извадете готовия сладкиш от формата заедно с хартията и охладете, като отстраните хартията.
Вътре в сладкиша парчета ананас са обвити в меко тесто, което се превръща в кремообразна маса.
Снимка: YouTube
Невидимият сладкиш се получава особено нежен и ароматен, а вкусът на ананаса е подчертан.
Снимка: YouTube