Предлагаме ви рецептата за уникално пилешко със салца от лимон. Лесна и бърза рецепта, която не изисква никакви усилия от наша страна, нито особени кулинарни умения.
Лесно, но много атрактивно и апетитно става това чудно пилешко със салца от лимон
Следвайте само инструкциите и ще видите какво чудо ще сътворите.
Трябват ни четири пилешки пържоли от бяло месо, два лимона, половин чаша олио, един домат, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си нарежем на тънко пилешките гърди, а след това да ги потопим в маринатата.
Оставяме ги да престоят така за около час в хладилника, за да се овкусят добре.
После, след като ги извадим от маринатата, ги слагаме да се изпекат на скарата. Салцата пък си я приготвяме като останалата част от лимоновия сок я смесваме с малко олио на вкус и разбъркваме хубаво.
Бъркаме я докато сместа се сгъсти, а после слагаме последователно в нея ситно нарязания домат, заедно с още малко риган.
Заливаме със соса пилешкото месо, преди да го сервираме на трапезата.
Ястието е чудно вкусно и може да го гарнираме с малко картофено пюре – става още по-апетитно и просто няма да можете да му се наситите.
Гарантираме ви, че бързо ще се превърне във ваше любимо, както и на цялото ви семейство и децата.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!