Проверена рецепта: най-меките бабини кифлички, които ще запомните от първата хапка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Проверена рецепта: най-меките бабини кифлички, които ще запомните от първата хапка!
Проверена рецепта: най-меките бабини кифлички, които ще запомните от първата хапка!
admin
Добавена от: admin
85433
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно

500 мл прясно мляко

300 мл олио

2 яйца

2 чаени лъжички захар

1 чаена лъжичка сол

50 гр. прясна мая

1 яйце (за намазване)

Спомняте ли си миризмата и вкуса на памучно меките бабини кифлички? Сега можете да си ги приготвите сами!

Тази отлична рецепта ще зарадва вашето семейство и гости.

В топлото мляко сложете маята, щипка сол и захар. В друга купа смесете олиото, яйцата, захарта и солта, след това добавете млякото с шупналата мая. Постепенно прибавете брашното и омесете меко тесто. Оставете го за 30 минути на топло място да втасва.

Втасалото тесто разделете на три части. Всяка част отделно разточете и нарежете на 12 или 16 триъгълника, ако искате по-малки кифлички. Разтопете малко масло или маргарин (50 грама) и с четка намажете всеки триъгълник от тестото, след което ги навийте на рулца. Подредете ги в чиния, в която преди това сте настъргали студено масло/маргарин (75 гр.) и ги оставете за 30 минути на топло място.

Намажете втасалите кифлички с разбито яйце и ги поръсете със сусам или ким.

Печете ги в предварително загрята фурна на 200 ° С около 18 - 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft