Проверка за качеството на маслото

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Проверка за качеството на маслото
4623
Снимков материал: pixabay.com
Проверка за качеството на маслото

На пазара за хранителни стоки вече се появяват десетки еквиваленти на един и същ продукт, между които е необходимо да избираме.

Всички те се различават по опаковки, цветове, добавки, грамаж и т.н. Все неща, които трудно могат да ни подскажат за реалното качество на самия продукт.

Ето защо може да погледнете тези 6 съвета, които ще ви помогнат да проверите качеството на натуралното краве масло.

1.

На горещ тиган натуралното масло се топи бързо и незабавно образува пяна, която става кремообразна и има приятен аромат. Некачественото масло ще се раздроби на парцали без мирис или с неприятна миризма.

2. След един час в хладилник натуралното масло ще бъде много твърдо, а продуктът с примеси ще може лесно да се среже наполовина.

3. По-добре е да купувате масло, опаковано във фолио, а не в пергаментова хартия, тъй като тя пропуска светлина, което означава, че качеството на маслото ще се влошава по-бързо.

4. Истинското масло има лек златист оттенък. То може да бъде малко по-тъмно или по-светло, но цветът му е необходимо да е еднакъв за цялата опаковка - без тъмни участъци.

5. Висококачественото масло, когато омекне, е еднородно като консистенция, лъскаво и лесно за рязане и намазване.

6. Когато е охладено, натуралното масло е почти без миризма. Ако миризмата се усеща силно, дори през опаковката, то най-вероятно е фалшиво с добавени аромати и подобрители.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft