Когато започне следващата диета, най-трудното за нас е да се откажем от кифлички, сладкиши и бисквитки. Но стомахът става мек не от тези продукти, а от вида брашно, върху което се пекат.
Кокосовото брашно е богато на мастни киселини, които се разграждат по различен начин от обичайното пшенично.
2. Чесън. Коремчето го обича
Разбира се, чесънът не е подходящ за романтична вечеря, но за корема - определено е така. Многобройни проучвания показват, че чесънът в диетата значително намалява обема на корема, ако е правилно приготвен.
3. Куркумата и храната ще има добър вкус и ще спаси талията от излишни сантиметри
Куркума може да се намери в много рецепти по целия свят. Доказано е, че помага за изгарянето на калории и възстановяването на формата за тези с наднормено тегло. Добавете го към супа или пиле - и диетичното ястие е готово.
4. Кисело зеле вместо прясно
Киселото зеле е два пъти по-пълно с лактобацили от киселото мляко. Две супени лъжици от този продукт дневно предотвратяват много заболявания на стомашно-чревния тракт, намаляват нивата на глюкоза в кръвта, предотвратяват мастните натрупвания. Изберете пресен продукт, без оцет - и се насладете на всички негови предимства.
5. Яжте ширитаки вместо паста
Ширитаки е полупрозрачно японска фиде, направена от влакната на коняка и водните растения. Нискокалорична и диетична. Ширитаки насърчава по-бързото засищане, предотвратява преяждането и запека. И все още полезен за заздравяване на рани и отслабване. Хем полезно, хем вкусно!
6. Сейтан - естествен източник на протеин
Сейтан е популярен веган продукт. Диетолозите и лекарите препоръчват да се яде тази храна поради високото съдържание на протеини и високата диетична стойност. Seitan може да се приготви по различни начини: пържене, топлина, с подправки, студено или люто.
7. Изберете правилното кисело мляко
Всички диетолози са единодушни, че храните с пробиотици (кисело мляко и кефир) помагат за изгарянето на мазнините в корема и контролират телесното тегло. Последните проучвания обаче показват, че някои щамове бактерии, които се добавят към киселото мляко, напротив, допринасят за увеличаване на теглото. Тази бактерия се нарича L. acidophilus, името й е ясно посочено на опаковката, така че прочетете внимателно състава на продукта преди покупката. Вместо това потърсете етикета Lactobacillus gasseri на кефир или кисело мляко - тази полезна бактерия предотвратява запек и е истински пробиотик за храносмилателната система.
8. Избягвайте продукти с етикет „нискомаслени“
Започвайки диета, всички определено бягат в супермаркета за продукти с етикет „нискомаслени“. Колко са съблазнителни и обещаващи, тези белези! Вредата от тях обаче може да надвиши ползата - поради модифицирани мазнини и значително количество захар. И между другото, от диетата е необходимо преди всичко да се изключат въглехидратите, вместо мазнините.
9. Намалете консумацията на слънчогледово масло
Слънчогледовото масло съдържа омега-6 мастни киселини, които са известни с добавянето на тегло към тялото, особено ако консумирате много масло. За да нормализирате ефекта на омега-6 киселините, включете във вашата диета сорт омега-3, например консумирайте повече зехтин от слънчогледовото.