Пролетен омлет
2 Септември 2012
14308
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 щипка сол
3 стръка магданоз
150 гр. кашкавал
40 мл. прясно мляко
60 гр. краве масло
1 връзка пресен лук
10 яйца
Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно пресния лук и го задушаваме в част от мазнината до полуомекване.
Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с прясното мляко. Към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и нарязания на парченца кашкавал. Към тази смес прибавяме леко охладеният полузадушен пресен лук.
Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен, с останалата мазнина тиган. Сместа пържим от двете страни до готовност. Омлета поднасяме топъл, със салата по избор или пържени картофки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари