3 краставици
2 патладжана
2 чушки
2 глави лук
3 големи домата
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сушена мащерка (или една клонка)
2 скилидки чесън
сол, черен пипер, индийско орехче
Защо диетата ви да бъде досадна, когато бихте могли да си поиграете с менюто и да го разнообразите с лесни, нискокалорични ястия, които съдържат много зеленчуци. Ако ви е омръзнало от класическите салати, приготвени от варени зеленчуци, опитайте този специалитет, който е добър съюзник на
диетичното и здравословно хранене.
Начин на приготвяне:
Измитата краставица нарежете на кръгове с дебелина 1 сантиметър. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Измитата чушка нарежете на четвърти ни и извадете семената. Обеления лук нарежете на кръгчета. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета.
Олиото загрейте в тенджерка. След това добавете зеленчуците, разбъркайте и задушавайте около 3 минути.
Посолете, добавете черен пипер, индийско орехче, мащерка и чесън.
Покрийте тенджерата с капак и задушавайте на слаб огън 40 минути. Извадете чесъна (а ако обичате вкуса му, оставете скилидките вътре) и
поднесете ястието топло!