Пролетна агнешка яхнийка
4 Април 2012
25813
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг агнешко месо
4-5 връзки зелен лук
60 г масло
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол
магданоз
кисело мляко за гарниране
Нарязва се агнешкото месо на хапки и се изпържва в маслото. Изважда се месото и в същата мазнина се изпържва нарязаният на ситно лук. Прибавят се 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер и агнешкото месо. Налива се топла вода, колкото да покрие месото, добавя се сол на вкус и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото. Когато яхнийката е готова се поръсва с нарязан магданоз. Поднася се с кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари