Пролетна Лимонена торта - вкусотия на вкусотиите! Ярка, нежна и ефектна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пролетна Лимонена торта - вкусотия на вкусотиите! Ярка, нежна и ефектна:
Пролетна Лимонена торта - вкусотия на вкусотиите! Ярка, нежна и ефектна:
34005
Пролетна Лимонена торта - вкусотия на вкусотиите! Ярка, нежна и ефектна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от изпитаните и обикновено печеливши варианти за празничен десерт е с блат от пандишпан . И празнична, и не трудна, и има много опции за пълнеж и декорация.

Специално за настъпващата пролет ви предлагаме ярката лимонена торта Мимоза , един от акцентите на която са вертикалните блатове - ще ви изненада приятно и на вид, и на вкус.

Ето рецептата за пролетната Вита торта Мимоза:

торта Мимоза

Пролетна торта Мимоза

Продукти:

За лимоновия крем:

яйце - 2 бр.

захар - 80 г

лимон - 1 бр.

брашно или царевично нишесте - 40 г

прясно мляко - 500 мл

За блата: 

яйце - 4 бр.

захар - 100 g

брашно - 150 г

сол - 1 щипка

лимонова кора

За сиропа:

вода - 250 мл

захар - 4 супени лъжици

лимонова кора

Приготвяне:

Може да започнете с крема: към яйцата добавете захар, настъргана лимонова кора и нишесте. След това разбийте добре яйчената маса на максимална скорост за около 2 минути. Ако харесвате по-кисел крем, можете да добавите и лимонов сок.

В същото време загрейте млякото на котлона до около 60 градуса. След това изсипете яйчената маса в нея, без да спирате да разбърквате всичко. Варете получената маса на слаб огън до кремообразна смес, като бъркате непрекъснато. Изсипете основата за крема в отделен съд, покрийте в контакт с фолио и оставете да изстине.

пухкав крем за торта

Сега можете да приготвите блата. Смесете всички съставки: яйца, захар, сол, настъргана лимонова кора. Разбийте ги на максимална скорост за около 5-7 минути, докато станат пухкави и леки. След това, без да спирате да разбивате, добавете последователно 4 с.л. вряща вода.

разбити яйца

След това на 2 етапа комбинирайте предварително пресятото брашно с яйчената маса. Внимателно разбъркайте всичко, за да получите нежно и доста течно тесто. Разстелете го на равен слой върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, и пъхнете във фурната, предварително загрята до 175 градуса, за около 15 минути.

пандишпаново тесто

Пригответе сиропа за блата. Добавете захарта и лимоновата кора към гореща вода. Също така, ако желаете, можете да добавите ром или друг ароматен алкохол. Извадете готовия блат от фурната и щом изстине, го нарежете на еднакви ленти, които след това намажете със сироп.

вита торта оформяне

След това върху първата лента намажете от охладения крем и я завийте на малко руло.

Поставете полученото руло в чиния, пригответе по същия начин следващите ленти, като ги навивате около първата. На финала с останалия крем покрийте горната част на тортата, както и страните й.

вита торта оформяне

Можете да украсите тортата с изрезките, направени на трохи.

торта Мимоза разрез

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft