Спанакът и зелената салата се измиват, подсушават и нарязват на ивички. Прехвърлят се в дълбока купа. Беконът се запържва до хрупкавост в сгорещен тиган. Прехвърля се върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди. Нарязва се или се начупва на дребно. Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън. Салатата се залива с получената заливка. Отгоре се поръсва изпържения бекон.
В дълбок тиган се оставя да заври подсолена вода. Щом заври, вътре се счупват яйцата, като се внимава да не се разлее жълтъкът (може да използвате за целта черпак или дълбока лъжица, в която да счупите яйцето, за да запази формата си). Запарват се, докато белтъкът се забули над жълтъка, но е добре жълтъкът да остане рохък.
Салатата се разбърква и се поднася веднага, като върху всяка порция се слага по едно запарено яйце.
Пролетна салата с хрупкав бекон
24 Април 2013
10716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари