Мойте Рецепти
Макар и на пръв поглед тези кифлички да изглеждат сложни, повярвайте, това съвсем не е така. С добра организация ще достигнете до отличен резултат.
В част от хладкото прясно мляко натрошете маята, добавете захарта и малко брашно, и изчакайте да шупне.
В останалото брашно сложете солта и направете кладенче в средата. В него поставете млякото с маята, олиото и бавно добавяйте прясното и киселото мляко, докато омесите средно меко тесто.
След като го замесите, премесете тестото още веднъж на набрашнен плот, докато спре да се лепи по ръцете. Оставете го да втасва един час, а през това време пригответе плънката.
Разбийте яйцата със сиренето.
Когато тестото втаса, разточете кора с дебелина около половин сантиметър и я намажете с маргарин. Прегънете тестото и го поставете за петнадесет минути в хладилник. Повторете тази процедура с разточването и намазването общо три пъти.
От студеното тесто разточете правоъгълник и с нож я нарежете на квадрати 10х10 см. С остър нож направете разрези като на снимката. В средата на квадратите сложете малко от плънката, а след това внимателно вземайте от разрязаните ръбове и ги притиснете леко към средата.
След това намажете оформените така кифлички с яйце и малко олио, а отгоре ги поръсете със сусам и кимион - може да ги оставите и така, ако предпочитате.
Печете 10 мин. на 220 градуса, а след това намалете фурната на 180 градуса и печете още половин час - трябва да получат красив златисто-жълт цвят.