Пролетни сармички

вход през zajenata.bg
Пролетни сармички
admin
Добавена от: admin
7755
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г смляно месо (телешко, агнешко)
2-3 стръка пресен лук
1 кафена чашка ориз
5-6 лъжици мазнина
1 яйце
черен пипер
млади листа от липа (хрян, лоза)
за соса:
1 кофичка сметана
2 яйца
1 лъжица препечено брашно
сол

Задушете ситно нарязания лук в мазнината и 2 лъжици вода. Като остане само на мазнина, прибавете месото и ориза (предварително сварен с 1 кафена чашка вода), черен пипер и разбитото яйце. Разбъркайте добре и завийте сарми. Ако правите сармите с липови листа (не се попарват), съединявайте ги два по два; с листа от хрян - изрежете дебелата част от листата и ги попарете; с лозови листа - бланширайте ги, а в каймата прибавете 1 връзка ситно нарязан копър. Наредете сармите в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и варете на тих огън. Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете на водна баня. Като се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете соса в сосиера.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft