Пролетни сармички
9 Май 2012
7755
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Задушете ситно нарязания лук в мазнината и 2 лъжици вода. Като остане само на мазнина, прибавете месото и ориза (предварително сварен с 1 кафена чашка вода), черен пипер и разбитото яйце. Разбъркайте добре и завийте сарми. Ако правите сармите с липови листа (не се попарват), съединявайте ги два по два; с листа от хрян - изрежете дебелата част от листата и ги попарете; с лозови листа - бланширайте ги, а в каймата прибавете 1 връзка ситно нарязан копър. Наредете сармите в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и варете на тих огън. Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете на водна баня. Като се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете соса в сосиера.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари