Пролетно агнешко в гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пролетно агнешко в гювеч
Пролетно агнешко в гювеч
admin
Добавена от: admin
15372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг агнешко месо от бута
2 връзки пресен лук
малко прясно масло
20 гр. царевично брашно
една връзка пресен магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица копър
сол на вкус
малко мащерка
50-100 гр. червено вино (гъмза
1/2 ч.чаша олио

Месото се нарязва на кубчета, предварително обезкостено и почистено от ципите. После всички зелени подправки и пресният лук се режат на ситно. Омесват се добре с месото и се слагат в глинен гювеч. Налива се виното и олиото. Гювечът се запечатва с малко царевично брашно по ръбовете. Слага се на тих огън за няколко часа, докато месото омекне добре и поеме аромата на подправките. Поднесете с парченце лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft