Пролетно агнешко в гювеч
3 Април 2012
15372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг агнешко месо от бута
2 връзки пресен лук
малко прясно масло
20 гр. царевично брашно
една връзка пресен магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица копър
сол на вкус
малко мащерка
50-100 гр. червено вино (гъмза)
1/2 ч.чаша олио
Месото се нарязва на кубчета, предварително обезкостено и почистено от ципите. После всички зелени подправки и пресният лук се режат на ситно. Омесват се добре с месото и се слагат в глинен гювеч. Налива се виното и олиото. Гювечът се запечатва с малко царевично брашно по ръбовете. Слага се на тих огън за няколко часа, докато месото омекне добре и поеме аромата на подправките. Поднесете с парченце лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари