Проста рецепта за вкусно и евтино домашно сирене. Тайната се крие в една неочаквана съставка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Проста рецепта за вкусно и евтино домашно сирене. Тайната се крие в една неочаквана съставка!
Проста рецепта за вкусно и евтино домашно сирене. Тайната се крие в една неочаквана съставка!
3749
Проста рецепта за вкусно и евтино домашно сирене. Тайната се крие в една неочаквана съставка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би вече сте в недоумение, съдейки по снимката към статията - всъщност не е чак толкова странно, колкото изглежда! Една необичайна съставка , която иначе не бихте използвали за приготвяне на сирене , превръща продукта в истински деликатес с интересен вкус. Става дума за най-обикновени моркови! Резултатът е наистина фантастичен, деликатен и вкусен, а морковите придават на домашното сирене изключително фин вкус.

Бърза, лесна и евтина рецепта за  прекрасно домашно сирене , която ще се хареса както на възрастни, така и на деца!

Евтино домашно сирене

Продукти:

1 морков

500 г извара

500 мл прясно мляко

2 супени лъжици заквасена сметана или натурално кисело мляко

25 г масло

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка бакпулвер

Приготвяне:

Обелените моркови се настъргват на ситно и се поставят в тенджера.

След това добавете изварата, млякото и разбъркайте всичко.

Поставете тенджерата на котлона и варете сместа на висока температура, като бъркате непрекъснато.

Когато заври, варете на среден огън около 5-7 минути.

Сложете цедката в по-голяма купа, покрийте с марля и прецедете сместа.

Отстранете излишната течност от сместа.

прецеждане смес

Можете да използвате суроватката например за направата на хляб, палачинки и други продукти - много вкусно става.

Сложете сместа от извара и моркови в по-малка тенджера.

Добавете заквасена сметана (или натурално кисело мляко), масло, сол, бакпулвер.

Оставете сместа да къкри на среден огън за около 10 минути - като бъркате непрекъснато.

сирене с моркови

Изсипете готовата смес в малка стъклена форма, покрийте със стреч фолио, и поставете в хладилник за 3 часа.

терин сирене

Можете да съхранявате сиренето в хладилник за 2 седмици.

Извадете втвърденото сирене от формата и можете да сервирате.

сирене от моркови

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft