За да стане пилешкото филе нежно, сочно и вкусно, то трябва да бъде начукано с чук за месо, мариновано, потопено в панировка и изпържено. Само така ще получите вкусно пиле , което ще се топи в устата ви. Това чудно панирано пиленце е идеално и за гарнитура, и за предястие, а като му добавите подходящо сосче, си става направо основно! Приготвянето на крехкото и сочно пилешко не отнема много време и е много лесно, а резултатът е перфектното пилешко филе :
Перфектното панирано пиленце
Продукти:
2 пилешки филета (пеперуди)
2 скилидки чесън
1 ч.л. подправки за месо или пиле
3 яйца
сол на вкус
2 с.л.
олио за пържене
Приготвяне:
Измийте филетата, подсушете ги с домакинска хартия, отрежете ципите и мазните места. След това нарежете месото на тънки ивици с приблизително еднакъв размер. Режете филетата напречно на влакната на месото. Всички ленти трябва да се начукат леко с острата страна на ножа. Прехвърлете в купа.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Добавете последните към филето. Подправете със сол и черен пипер, добавете чесъна, минат през преса.4
След това трябва да разбъркате добре и да оставите в покой за 20 минути, така че месото да се маринова. Благодарение на фините резени, филето ще поеме подправките много по-бързо.
След това просто добавете нишесте и разбъркайте.
Леко посолете белтъците, разбийте ги с миксер до плътна пяна.
Потопете всяко парче месо в разбитите белтъци, обърнете 2-3 пъти, така че да се покрият напълно с пяната.
След това сложете тигана на огъня, загрейте и налейте олио. Поставете пилето в загрято олио.
Изпържете на умерена температура от двете страни за няколко минути. Не ги препържвайте. Поставете капака на тигана, за да се сготвят филетата и отвътре.
Отцедете готовото пиле върху домакинска хартия от излишното олио. Сервирайте със сос и всякакви гарнитури.