Рибката не е сложна за приготвяне и не отнема много време, но все пак има трикове, с които можете да я направите още по-добра. Колкото и да е мазна, хората най-много обичат пържена риба , а ето как да я направите идеално хрупкава и да не попива много мазнина.
Това е съставка, която ще използвате, за да замените брашното и която повечето хора имат в кухнята - нишесте.
Царевичното нишесте (густин) ще създаде защитно покритие около рибата, правейки я хрупкава и неспособна да абсорбира твърде много мазнина и да я направи мазна. Можете да използвате този трик, за да изпържите всякакъв вид месо.
Продукти:
- 800 гр. рибно филе
- 200 гр.
Приготвяне:
В купа смесете нишестето, сол, черен пипер, чесън, сладък пипер и друга подправка по желание. Оваляйте хубаво рибата, изтупайте излишното нишесте и я изпържете в добре загрято олио. Важно е да има голямо количество олио, за да могат рибите да "плуват" в него.
Отцедете изпържените рибки върху попивателна хартия.