Ако не знаете какво да направите днес за десерт, това е правилният избор. Много просто и вкусно, но различно от класическите торти и сладкиши. Става въпрос за прословутия Крем-хляб с банани , който се приготвя на тиган, а не във фурната.
Можете да приготвите този лесен сладкиш с банани, малини, ягоди или други плодове по ваше желание, а тази рецепта показва варианта с банани, който е може би най-вкусен. Не е нужно да купувате много неща, имате нужда само от няколко съставки.
Крем-хляб с банани
Продукти:
2 банана
2 яйца
200 мл прясно мляко
50 г захар
5 г сол
200 г бяло брашно
2 супени лъжици олио
Приготвяне:
В тиган с незалепващо покритие на котлона разпределете захарта и я оставете малко да се разтопи, докато обелите и нарежете бананите на кръгчета. Когато захарта се разтопи малко, наредете бананите един до друг в тигана.
След това пригответе крема: счупете яйцата в купа и ги разбийте с бъркалка. Посолете, след това добавете млякото и разбъркайте. След това добавете брашното и олиото. Сместа се разбърква равномерно, за да няма брашнени бучки.
Изсипете готовата смес в тигана с бананите и покрийте с капак.
Оставете за няколко минути да хване коричка отдолу като при пържене на палачинки. След това обърнете сладкиша, като добавите олио и запържете от другата страна за още няколко минути.
Готовият бананов сладкиш се нарязва на парчета (като за пица) и се сервира като десерт. Отгоре може да намажете с течен шоколад, бита сметана или да поръсите ядки, а може и с малини или други горски плодове.
Да ви е сладко!