Готово бутер тесто
15 парчета тънко нарязана шунка
8 парчета тънко нарязан салам по избор
люти или обикновени чушки, нарязани на пръстени
15 парчета тънко нарязан кашкавал
Плънката оставяме на вашата фантазия - комбинирайте съставките по желание (може да добавите всичко, каквото ви харесва). Този гигантски пълнен кроасан е чудесен за обилна закуска, деликатесен обяд или пък вкусна вечеря. Направо ще си оближете пръстите!
Докато приготвяте кроасана, загрейте фурната на най-високата температура.
Нарежете бутер тестото на 8 правоъгълни парчета и ги поставете в овална тавичка. Всички парчета трябва да се припокриват по следния начин:
След това започнете да подреждате плънката: първо шунка, след това - салам, чушки и накрая - кашкавал. Завийте с краищата на тестото плънката, така че да се слепят с вътрешния ръб. Оформете венец от тесто, а след това го изпечете за 20-тина минути на най-високата температура. Готовият кроасан има златиста повърхност. Сервирайте с кетчуп, майонеза, къри или сос тартар.