Просто и гениално, директно от италианската кухня: гигантски пълнен кроасан Калцоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Просто и гениално, директно от италианската кухня: гигантски пълнен кроасан Калцоне
Просто и гениално, директно от италианската кухня: гигантски пълнен кроасан Калцоне
admin
Добавена от: admin
23871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Готово бутер тесто 
15 парчета тънко нарязана шунка
8 парчета тънко нарязан салам по избор 
люти или обикновени чушки, нарязани на пръстени 
15 парчета тънко нарязан кашкавал

Плънката оставяме на вашата фантазия - комбинирайте съставките по желание (може да добавите всичко, каквото ви харесва). Този гигантски пълнен кроасан е чудесен за обилна закуска, деликатесен обяд или пък вкусна вечеря. Направо ще си оближете пръстите!

Докато приготвяте кроасана, загрейте фурната на най-високата температура.

Нарежете бутер тестото на 8 правоъгълни парчета и ги поставете в овална тавичка. Всички парчета трябва да се припокриват по следния начин:

италиански кроасан

След това започнете да подреждате плънката: първо шунка, след това - салам, чушки и накрая - кашкавал. Завийте с краищата на тестото плънката, така че да се слепят с вътрешния ръб. Оформете венец от тесто, а след това го изпечете за 20-тина минути на най-високата температура. Готовият кроасан има златиста повърхност. Сервирайте с кетчуп, майонеза, къри или сос тартар.

гигантски кроасан

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft