Тези вкусни пръхкави сладки няма да ви отнемат много време и ще имат наистина фантастичен вкус. Защо да купувате готови лакомства в магазина, когато е толкова лесно да приготвите нещо домашно, с което да почерпите и близки, и гости? С лесната рецепта тези домашни бисквитки са перфектното допълнение към кафето и чая.
Пръхкави бисквитки
Продукти:
За тестото:
250 г брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
100 г масло (стайна температура)
100 г заквасена сметана
За поръсване:
90 г брашно
90 г захар
25 г масло със стайна температура
Приготвяне:
1. Пресейте 250 г брашно, добавете сол и сода за хляб, след което разбъркайте.
След това добавете размекнатото масло и разбъркайте с ръце, докато се образува меко тесто.
2. Оформете на гладка топка и увийте тестото в найлонов плик.
Поставете в хладилника за 20 минути .
3. Пресейте 90 г брашно, добавете захар, меко масло и направете ронливо тесто с ръце.
4. Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте отделно с вилица и 1 супена лъжица вода.
5. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го намажете с белтъците.
Поръсете с трохи, като оставите малко настрана, за да може да поръсите сладките отгоре.
6. Увийте така приготвеното тесто на руло, намажете го с разбит жълтък и нарежете на филийки с дебелина около 1 см.
Поръсете с останалите трохи.
7. Прехвърлете сладките върху тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 35-40 минути.
Когато бисквитките са готови и охладени, може да ги сервирате.