Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите.
Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.
Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец :
Ябълков венец
Продукти:
- 700 г бутер тесто
- 3 ябълки
- Захар 45 гр.
- Канела 10 гр.
- Индийско орехче 3 гр
Освен това:
- 1 яйце
- 2 супени лъжици захар
- бадемови люспи
- пудра захар
Приготвяне:
По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.
Снимка: YouTube
Сега ще подготвим ябълките.
Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.
Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.
Снимка: YouTube
Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки - още по-вкусно е.
Снимка: YouTube
След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на "венец" .
Снимка: YouTube
Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.
Прехвърлете венеца във формата.
Снимка: YouTube
Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Снимка: YouTube
Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.
Снимка: YouTube
Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.
Желаем ви приятен апетит! :-)