Какво по-вкусно от прясно изпечен домашен хляб ?! Приготвянето на хрупкава багета у дома не е трудно, ако използвате един интересен трик. Просто потопете оформените хлебчета във вряща вода само за 30 секунди преди печене и ще постигнете невероятни резултати. Този хляб е просто неустоим! Ето рецептата за супер Хрупкав хляб във вода :
Хрупкав хляб във вода
Продукти:
400 мл топло прясно мляко
1 ч.л.сол
2 ч.л. захар
8 грама суха мая
40 мл зехтин
600 гр пшенично брашно
зехтин за намазване на съда
Приготвяне:
Добавете сол, захар, суха мая и зехтин към топлото мляко и разбъркайте добре. Добавете брашно и замесете еластично тесто, което не лепне по ръцете ви.
Поставете тестото в купа, намазана със зехтин, покрийте със стреч фолио и оставете за 1 час на топло място. През това време тестото ще удвои обема си.
Разделете тестото на 10 равни части. Оформете всяка част на топка, покрийте с кърпа и оставете на масата за 10 минути.
Оформете всяка топка на мини багета. Оставете заготовките на масата под кърпата за още 20 минути.
Пуснете всяка багета в тенджера с вряща вода за 30-40 секунди.
С остър нож направете разрези на франзела, след което намажете всяка с мляко.
Печете хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
Най-трудната част в тази рецепта е да не изядете всички горещи багети сами!