Просто слагаш всичко в тавата и забравяш за 1 час във фурната: Моят мързелив ориз на фурна с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто слагаш всичко в тавата и забравяш за 1 час във фурната: Моят мързелив ориз на фурна с пилешко
Просто слагаш всичко в тавата и забравяш за 1 час във фурната: Моят мързелив ориз на фурна с пилешко
481270
Просто слагаш всичко в тавата и забравяш за 1 час във фурната: Моят мързелив ориз на фурна с пилешко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешки бутчета с ориз - един от тези ястия, които се приготвят бързо и лесно. Още по-вкусно ще стане, ако предварително мариновате пилето.

Ето как го правим ние:

Продукти:

4 моркова

2 глави лук

2 чаши ориз

800 гр. пилешки бутчета

2 с.л. сметана

1/2 ч.л. къри

1/2 ч.л. черен пипер

сол на вкус

3 чаши вода

3 с.л. олио

Приготвяне:

  1. В заквасената сметана добавете сол на вкус, кърито, черния пипер и разбъркайте добре. Залейте със сместа бутчетата и ги оставете да престоят най-малко 30 минути.
  2. Нарежете ситно лука, настържете морковите. Задушете зеленчуците в тиган с олио.
  3. Сложете задушените лук и моркови в дълбока тавичка. Отгоре изсипете ориза, налейте водата, добавете сол. Сложете върху всичко бутчетата.
  4. Покрийте тавата с фолио и я пъхнете във фурната за 60 минути. Температурата трябва да е 180-200 градуса. 10 минути преди края на печенето отстранете фолиото и допечете до хрупкава коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft