От това количество продукти излизат около 6-8 малки кифлички-охлювчета. Смесете половин пакетче суха мая в брашното.
Изсипете в брашно всички сухи съставки (сол, захар, ванилия), разбъркайте и добавете млякото и замесете тестото. Оставете го да втаса веднъж.
Премесете тестото и добавете постепенно разтопения маргарин, след това оставете тестото да втаса още 1 път.
Разточете върху набрашнен плот и нарежете на ивици.
Усучете всяка лента на спирала.
След това завийте на охлювче, като подпъхнете краищата.
Сложете да заври вода - около 1.5-2 литра и вътре изсипете содата. След като заври - пуснете във врящата вода 2-3 охлювчета (не повече) и ги варете в продължение на 30 секунди, извадете с решетъчна лъжица. След това поставете върху намазнен лист хартия. Ако имате хартия за печене - по-добре е да използвате нея.
В същото време загрейте фурната на 170 градуса. Сложете тавата с кифличките в горещата фурна и печете за около 15 минути – трябва да станат червени и лъскави.