Проучване: ето кое спира растежа и убива близо 90 % от клетките на рака!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Проучване: ето кое спира растежа и убива близо 90 % от клетките на рака!
36148
Снимков материал: pixabay.com
Проучване: ето кое спира растежа и убива близо 90 % от клетките на рака!

Ракът на белия дроб е водещата причина за смъртта както при мъжете, така и при жените по целия свят. В интерес на истината, повече хора умират от рак на белите дробове, отколкото рак на панкреаса, дебелото черво и рак на гърдата.

Има два вида рак на белите дробове и двата вида растат и се разпространяват по различен начин.

Първият тип е едроклетъчен рак на белите дробове, а вторият е дребноклетъчен белодробен рак. Смята се, че 70-80% от рака на белия дроб се развива от дребноклетъчен рак на белия дроб, където се развиват злокачествени клетки в тъканите на белите дробове.

Пушенето на цигари е основният рисков фактор за развитието на рак на белите дробове, но е известно, че пасивното излагане на тютюнев дим (вторично пушене), както и замърсяването на въздуха увеличават вероятността от това заболяване.

Ракът на белите дробове все още е доста мистериозен за медицинската област, тъй като едва ли има някакви методи, които да имат потенциал да победят напълно болестта.

За съжаление, прогнозата за рак на белите дробове е много лоша, тъй като лекарите обикновено не успяват да определят заболяването, докато не е достигнат напреднал стадий.

В момента лечението на рак на белия дроб включва комбинация от химиотерапия, хирургия, целева терапия, лъчева терапия, имунотерапия и някои експериментални техники.

Невероятно е, но наскоро беше установено, че в кухнята има зелена билка, която може да има потенциал да се бори с тази болест успешно.

Неотдавнашно проучване установи, че магданозът има способността да помогне на пациентите с рак на белия дроб. Има силно антиканцерогенно действие с особен успех при рак на гърдата, кръвта или яйчниците. Някои нови проучвания показват, че флавоноидът апигенин унищожава част от раковите клетки, може да спре размножаването им и растежа. Апигенинът се съдържа още в целината и в някои ядки, но в най-голяма концентрация в магданоза.

Тази билка предлага и широк спектър от допълнителни ползи за здравето, като например повишаване на имунитета поради съдържанието на витамин С, подпомагане на здравето на костите поради съдържанието на витамин К, защита на организма от увреждане на свободните радикали, насърчаване на здравата бъбречна функция, облекчаване на болки в ставите, поради силните си противовъзпалителни свойства и много други.

Магданозът е доста универсален и може лесно да се включи в ежедневната ви диета. Можете да го добавите към супи, зелени плодове, зелени сокове, зеленчукови ястия и салати.

За да се възползвате максимално от свойствата на магданоз, които се борят с рака, се препоръчва да се приготви в чай. Това ви позволява да извлечете най-много ползи от силно концентрирана и абсорбираща се форма.

Рецепта за магданоз чай

Съставки

15 грама корени от магданоз

¾   чаша вряла вода

Инструкции

  • Нарежете на малки парченца и сложете водата да заври, след като заври добавете магданоза и оставете да кипи няколко минути.
  • Оставя се да се охлади за 15 минути и след това прецедете течността.

За да оползотворите този лечебен чай пийте по 3 чаши на ден. Но, разбира се, дори една чаша на ден или няколко чаши седмично е от полза за вашето здраве, така че няма извинения – просто го пийте!

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft