14 Април 2014
614880
Снимков материал: pixabay.com
Съставки:
1 кг картофи
4-5 супени лъжици масло
1 супена лъжица розмарин
4 скилидки чесън
6,7 кубчета лед
2 чаени лъжички сол
по желание смес от подправки
малко черен пипер
Приготвяне:
Картофите се обелват и се поставят в тенджера, сипва се вода колкото да покрие един пръст над тях. Слагат се кубчетата лед и солта и се оставят да постоят пет минути, за да изпуснат нишестето.
След това вадим леда, ако е останал и ги оставяме на загрят котлон за 3 минути. Изливаме водата и добавяме смесените подправки. В тава слагаме маслото и посипваме с розмарин и накълцания чесън. Нареждаме картофите и поръсваме с черен пипер. Пече се в загрята на 220 градуса фурна 40 до 50 минути.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари