Ако все още не сте намерили рецептата за идеалното тесто за пица , днес ще ви издадем как се приготвя професионално тесто за пица , което освен това може да се използва още за ароматни чеснови хлебчета или всякакви други хлебни изделия у дома. Рецептата е стандартна и може да бъде модифицирана според вкуса и нуждите.
Професионално тесто за пица
Продукти:
250 мл топла вода
2 1/4 чаени лъжички суха мая
1 супена лъжица мед или захар
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички зехтин
3 чаши брашно (брашното за пица е от тип "00", т.е.
Приготвяне:
Разбъркайте маята с меда или захарта в топлата вода. Оставете за 10-15 минути, докато маята се активира.
Добавете сол, олио и половината брашно, след което разбъркайте добре. Останалото брашно се добавя постепенно, докато се получи меко, нелепнещо тесто.
След това го месете за около 6 минути. Оставете да втаса за 1-2 часа в купа, покрита с найлоново фолио.
Оформете го на кръгъл блат за пица или чесново хлебче, а отгоре подредете плънка по желание.
Ако искате да направите пица, намажете тестото с доматен сос, настържете Моцарела (кашкавал), сложете пресни гъби, салам по желание...
Ако искате да направите чеснови хлебчета, намажете тестото с 2 супени лъжици разтопено масло, смесено със счукан чесън, след което добавете сирене и кашкавал по желание.
Остава само да го изпечете на силна фурна за около 15-тина минути.
Да ви е сладко!