През есенно-зимния сезон все по-често срещаме в мрежата рецепти за засилване на имунитета - от бабини лекове до билкови смеси на прочути лечители. Въпреки, че всеки организъм е индивидуален, безспорно съществуват продукти, доказали своята ефективност с годините.
Експертът препоръча ако искаме да сме здрави и с добра имунна защита, да хапваме повечко леща. Заедно с нея е добре да имаме в менюто си и червени боровинки, които са страшно полезни против всякакви вируси.
„Добра работа върши и черният шоколад, който трябва обаче да е наистина черен, с висок процент какао“, обясни проф. Кантарджиев.
Той отново припомни важната роля на витамин Д, който се приема на капки всеки ден, както и витамин С и цинк. Тези три добавки са много полезни за защита на организма от вируси и бактерии.