Киселото зеле би могла да предотврати в голяма степен раковите заболявания . Това каза диетологът проф.
Единственият минус е голямата концентрация на сол, поради това специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%, съобщава БНТ.
"Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на тялото.
Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", коментира проф. Байкова .