Проф Байкова съветва: Тази любима храна на българите ни пази от рак- задължително я консумирайте

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Проф Байкова съветва: Тази любима храна на българите ни пази от рак- задължително я консумирайте
141175
Снимков материал: pixabay.com
Проф Байкова съветва: Тази любима храна на българите ни пази от рак- задължително я консумирайте

Киселото зеле би могла да предотврати в голяма степен раковите заболявания . Това каза диетологът проф.

Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство. Киселото зеле освен че съдържа доста витамини, внася в тялото ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик.

Единственият минус е голямата концентрация на сол, поради това специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%, съобщава БНТ.

"Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на тялото.

Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", коментира проф. Байкова .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft