Трансглутаминазата съединява различни частици и им придава завършен вид, разкрива проф. Донка Байкова
Цената е първият ориентир, който ще ни помага при избора на сирене.
"До скоро се слагаше един вид лепило, така наречената трансглутаминаза, която съединяваше различни частици и им придаваше завършена конструкция" каза още тя и добави: "Говореше се, че продуктите от палмово масло ще се слагат на отделни щандове. Никъде обаче не пише, че продуктите съдържат палмово масло или трансглутаминаза."
"Визуалната ориентация ще е трудна. Пореден здравен риск е, че при сиренето не се спазва определеното време, в което то трябва да зрее. Така се получават алергиите при децата", категорична е Донка Байкова.
"Ако имаме съмнение, че има нещо нередно със сиренето, трябва да се обадим на съответните институции", заключи професорът.