Прочистване на храносмилателната система с ленено брашно и кефир

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Прочистване на храносмилателната система с ленено брашно и кефир
18416
Снимков материал: pixabay.com
Прочистване на храносмилателната система с ленено брашно и кефир

Чрез прочистването на червата може да се предотврати лечението на твърде много заболявания. След 70 годишна възраст нашите органи вече са преработили средно 100 тона храна и 40 000 литра течност, което означава, че около 7 килограма токсични отпадъци се натрупват в стомаха ни.

Това може да зарази кръвта ни и да причини непоправими щети на тялото ни.

Запекът, изменящият се метаболизъм, диабетът, прекомерното или недостатъчното наддаване на тегло, проблеми с кожата, косата и ноктите, както и други заболявания, вариращи от артрит до рак, са само едни от признаците, които подсказват, че червата ни не са чисти. Консумацията от 1 до 3 супени лъжици ленено брашно в продължение на 3 седмици може да почисти напълно червата от слузта, отложените фекалии и паразитите, като запази напълно чревната микрофлора. Този метод осигурява бързо нормализиране на теглото.

Също така има ефект върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно може да премахне токсините от организма, като в същото време способства за намаляване нивото на холестерола в кръвта.

Тази рецепта помага при: възпаление на горните дихателни пътища и стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, инфекция на пикочните пътища, цистит, пиелонефрит, наднормено тегло, нарушения в липидния метаболизъм и други.

Ето я и рецептата за прочистване на червата с брашно от ленено семе. Консумирайте от сместа, сутрин на гладно, както следва:

Седмица 1: 1 с.л. ленено брашно и 100 мл. кефир

Седмица 2: 2 с.л. ленено брашно и 100 мл. кефир

Седмица 3: 3 с.л. ленено брашно и 150 мл. кефир

За тези, които не знаят как да направят кефир, тук може да намерите рецептата за приготвянето му:

В стъклен съд се слага 1 литър прясно мляко и 3 супени лъжици кефирни зърна. Запечатва се чрез херметическо затваряне и се оставя да престои на стайна температура за 12-36 часа (обикновено 24 часа). След това получената течност се прецежда в отделен съд, а бурканът се измива и подсушава. Кефирните зърна също трябва да се измият и отново да се поставят в празния буркан. След това процедурата с прясното мляко се повтаря. След ферментацията съхранявайте буркана в хладилник до 4ºC и със срок на годност 14 дни.

Ако не намерите лененото брашно в местния магазин, може да си закупите ленено семе и да го смелите фино. Правете си точно това количество, колкото ви е нужно, тъй като лененото семе има способността да гранясва лесно. Затова си приготвяйте нова дажба всяка сутрин. Консумирайте тази смес преди закуска и не забравяйте да пиете поне 2 литра вода на ден. Прочистването трябва да се извършва веднъж годишно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft