Чрез прочистването на червата може да се предотврати лечението на твърде много заболявания. След 70 годишна възраст нашите органи вече са преработили средно 100 тона храна и 40 000 литра течност, което означава, че около 7 килограма токсични отпадъци се натрупват в стомаха ни.
Запекът, изменящият се метаболизъм, диабетът, прекомерното или недостатъчното наддаване на тегло, проблеми с кожата, косата и ноктите, както и други заболявания, вариращи от артрит до рак, са само едни от признаците, които подсказват, че червата ни не са чисти. Консумацията от 1 до 3 супени лъжици ленено брашно в продължение на 3 седмици може да почисти напълно червата от слузта, отложените фекалии и паразитите, като запази напълно чревната микрофлора. Този метод осигурява бързо нормализиране на теглото.
Също така има ефект върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно може да премахне токсините от организма, като в същото време способства за намаляване нивото на холестерола в кръвта.
Тази рецепта помага при: възпаление на горните дихателни пътища и стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, инфекция на пикочните пътища, цистит, пиелонефрит, наднормено тегло, нарушения в липидния метаболизъм и други.
Ето я и рецептата за прочистване на червата с брашно от ленено семе. Консумирайте от сместа, сутрин на гладно, както следва:
Седмица 1: 1 с.л. ленено брашно и 100 мл. кефир
Седмица 2: 2 с.л. ленено брашно и 100 мл. кефир
Седмица 3: 3 с.л. ленено брашно и 150 мл. кефир
За тези, които не знаят как да направят кефир, тук може да намерите рецептата за приготвянето му:
В стъклен съд се слага 1 литър прясно мляко и 3 супени лъжици кефирни зърна. Запечатва се чрез херметическо затваряне и се оставя да престои на стайна температура за 12-36 часа (обикновено 24 часа). След това получената течност се прецежда в отделен съд, а бурканът се измива и подсушава. Кефирните зърна също трябва да се измият и отново да се поставят в празния буркан. След това процедурата с прясното мляко се повтаря. След ферментацията съхранявайте буркана в хладилник до 4ºC и със срок на годност 14 дни.
Ако не намерите лененото брашно в местния магазин, може да си закупите ленено семе и да го смелите фино. Правете си точно това количество, колкото ви е нужно, тъй като лененото семе има способността да гранясва лесно. Затова си приготвяйте нова дажба всяка сутрин. Консумирайте тази смес преди закуска и не забравяйте да пиете поне 2 литра вода на ден. Прочистването трябва да се извършва веднъж годишно.