Прочутото сладко от половинки кайсии любимо на всички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Прочутото сладко от половинки кайсии любимо на всички
Прочутото сладко от половинки кайсии любимо на всички
4449
Прочутото сладко от половинки кайсии любимо на всички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

КАЙСИЕВО СЛАДКО ЗА ЗИМАТА

Обикновено, за да направите сладкото гъсто, трябва да го варите дълго време. Ако нямате много време за класическия метод, препоръчваме да изневерите. След 15 минути се получава ароматно гъсто сладко и когато престои известно време в буркан, се получават истинска сладост от кайсиеви плодове. Такъв деликатес ще ви зарадва по всяко време на годината и се приготвя много лесно.

СЪСТАВКИ

  • 1 кг кайсии
  • 1 кг захар
  • 3 супени лъжици вода
  • 1/3 ч.л. лимонена киселина
  • 20 г агар агар

ГОТВЕНЕ

Изплакнете добре кайсиите и отстранете костилките. Не е нужно да нарязвате плодовете, сладкото в тази рецепта се прави от половинки кайсии.

Пригответе подходящи буркани. Те трябва да бъдат стерилизирани за 3-5 минути в микровълновата или по друг удобен начин. Варете и капачките за навиване на кутиите за около 3 минути.

Поставете кайсиите в дълбок тиган или тиган с дебело дъно . Желателно е повърхността на съдовете да е незалепваща.
ПДобавете 3 супени лъжици вода и сложете тигана с кайсии на огъня. Варете кайсиите на среден огън за 5 минути, докато кайсиевият сок започне да се изпарява. Разбърквайте кайсиите от време на време с дървена шпатула.

Разделете захарта на 3 части. Добавете първата част към кайсиите и ги разбъркайте с шпатула. Когато захарта се разтопи леко, добавете следващата порция захар. Разбъркайте кайсиите с шпатула отдолу нагоре, добавете една трета от захарта.

Намалете котлона и изчакайте, докато сладкото от кайсии започне да ври. Когато заври, добавете лимонената киселина и гответе за около 10-12 минути.

Няколко минути преди готвене разредете агар-агар с 4 супени лъжици вода и добавете към сладкото.

Извадете пяната от сладкото и го изсипете в стерилизирани буркани . От това количество съставки се получават 1200 мл садко.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft