Проядох тиквички с тази вкусотия! Първо редиш на слоеве, а след това поливаш със заливката и печеш - малка фантазия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Проядох тиквички с тази вкусотия! Първо редиш на слоеве, а след това поливаш със заливката и печеш - малка фантазия!
Проядох тиквички с тази вкусотия! Първо редиш на слоеве, а след това поливаш със заливката и...
108695
Проядох тиквички с тази вкусотия! Първо редиш на слоеве, а след това поливаш със заливката и печеш - малка фантазия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наистина е толкова вкусно, че дори тези, които не обичат тиквички, прояждат, след като го опитат! Слоеве пържени/печени тиквички в хубав "сандвич" между кашкавал и шунка, залети със смес от яйца и сметана и запечени на фурна... Ще останете удивени от вкуса! Ето продуктите за тази невероятна вкусотия с тиквички :

Запеканка с тиквички, шунка и кашкавал

Продукти: 

  • 3 средно големи тиквички (може да опитате и с патладжани)
  • 3-4 яйца
  • 100 гр.
брашно
  • 150-200 гр. пуешка шунка
  • 200 гр. кашкавал, моцарела или Едам
  • 180 гр. заквасена сметана с 12 % масленост
  • сол
  • суха подправка (вегета)
  • черен пипер на вкус
  • Приготвяне:

    Обелете тиквичките, нарежете ги по дължина с нож на възможно най-тънки ленти. Посолете ги и ги оставете в гевгир да си пуснат сока. Половин час е достатъчен.

    След изминалото време тиквичките ще пуснат сок, от който трябва да се отцедят, след което да се овалят в брашно. Междувременно загрейте олиото на умерена температура (по желание можете да ги запечете във фурната, върху хартия, поръсена с малко олио).

    Запържете тиквичките до златисто кафяво. Изпържените тиквички се нареждат върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Разбира се, по-здравословният вариант е този, ако ги изпечете на фурна, така че на който му харесва или му е по-лесно, нека ги приготви така.

    Намажете вътрешността на огнеупорен съд добре с олио или масло (може да използвате и такива от алуминиево фолио, стъклени огнеупорни съдове или форма по избор, с по-малък размер).

    След това се нареждат ред тиквички. Върху тиквичките се нареждат ленти шунка и настърган кашкавал. Продължете процедурата до изчерпване на материала. Получих три слоя, като последният слой завърших с шунка.

    Разбийте заквасената сметана и яйцата, след което залейте тиквичките. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Сервирайте топло.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft