2 чаши бяло брашно
2 чаши царевично брашно
1 щипка сол
6 големи яйца
2 с.л. зехтин
Добре пресейте бялото брашно, царевичното брашно и солта. На чист плот направете купчинка от брашнената смес, а в средата й - кладенче. Счупете яйцата в кладенчето и добавете зехтина. Разбийте яйцата внимателно с вилица, като леко ги омесвате с брашното от стените на кладенчето. Когато сместа стане прекалено гъста за вилица, започнете да месите с ръце. Месете около 8-12 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поръсвайте плота и тестото с царевично брашно (или обикновено), за да не лепне. Увийте готовото тесто плътно в прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 30 минути.
Разточете го със специална машина за паста или с точилка до желаната дебелина. Нарежете тестото като за спагети (със специален уред) или на по-дебели ленти - като за талятели, а може и да изрежете кръгчета, от които после да оформите равиоли.
Напълнете с вода в голяма тенджера и оставете да заври, след това добавете 4 с.л. сол. Сварете пастата за 3-5 минути - до омекване и поднесете със сос или плънка по желание!