Прясна домашна паста

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Прясна домашна паста
Прясна домашна паста
admin
Добавена от: admin
18368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши бяло брашно
2 чаши царевично брашно
1 щипка сол
6 големи яйца
2 с.л. зехтин

Добре пресейте бялото брашно, царевичното брашно и солта. На чист плот направете купчинка от брашнената смес, а в средата й - кладенче. Счупете яйцата в кладенчето и добавете зехтина. Разбийте яйцата внимателно с вилица, като леко ги омесвате с брашното от стените на кладенчето. Когато сместа стане прекалено гъста за вилица, започнете да месите с ръце. Месете около 8-12 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поръсвайте плота и тестото с царевично брашно (или обикновено), за да не лепне. Увийте готовото тесто плътно в прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 30 минути.
Разточете го със специална машина за паста или с точилка до желаната дебелина. Нарежете тестото като за спагети (със специален уред) или на по-дебели ленти - като за талятели, а може и да изрежете кръгчета, от които после да оформите равиоли.
Напълнете с вода в голяма тенджера и оставете да заври, след това добавете 4 с.л. сол. Сварете пастата за 3-5 минути - до омекване и поднесете със сос или плънка по желание! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft