Прясно зеле със свинско на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Прясно зеле със свинско на фурна
Прясно зеле със свинско на фурна
admin
Добавена от: admin
436891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г прясно свинско месо
1 прясна зелка
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
2 моркова
3 с.л. червени домати от консерва
50 мл олио
3-4 дафинови листа
по желание - люти чушлета

Месото се измива много добре и се нарязва на кубчета. Слагат се в тенджера, върху тях се налива се 400 мл вода и се похлупва. Оставя се месото да поври 30 минути, след като кипне водата. От време на време се обира кървавата пяна. Когато мине указаното време за варене, котлонът се изключва, съдът се оттегля. Месото се изважда от водата и се слага в чиния. Зелката се почиства от външните листа. Срязва се на 4. Маха се кочанът при основата. След това отделните четвъртинки зеле се режат на тънко и се слагат в дълбок съд. Морковите се измиват, обелват и настъргват на едро на ренде. Нарязаното зеле се обърква с морковите и доматите. Поръсва се сол и червен пипер. Отново се обърква. В дълбока тава се слага половината от зелето. Подреждат се свинските мръвки. Отгоре се покриват с другата половина зеле. Ястието се полива с 1-2 ч.ч. вода и 50 мл олио. На няколко места в зелето се забожда дафиновия лист. По желание ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз и лютите чушлета (могат да се забодат цели). Ястието се пече на 200 градуса около 60 минути (до готовност на месото). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft