Пудинг от зелен фасул
18 Юни 2012
24988
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г почистен зелен фасул
80 г масло
4 яйца
100 г мазно сирене
40 г брашно
300 г прясно мляко
магданоз
сол
Изпържваме в 20 г масло почистения и нарязан напречно на ивички зелен фасул, наливаме няколко лъжици вода, посоляваме и задушаваме до омекване. В отделна тенджера смесваме брашното, 50 г разтопено масло, половината от настърганото сирене, млякото и при непрекъснато бъркане варим около 5 минути. Снемаме от огъня, прибавяме фасула и оставяме сместа да изстине. След това прибавяме жълтъците, разбитите на твърд сняг белтъци, сол, изсипваме сместа във формичка за пудинг и печем до порозовяване в слаба фурна. Поръсваме изпечения пудинг с настъргано сирене и поднасяме с варени картофи и хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари