200 гр макарони (форма по избор)
3 жълтъка
2 с.л. кристална захар
2 с.л. царевично нишесте
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. сметана
2 с.л. пудра захар
4 с.л. ром
канела
Нишестето се разтваря в 1 ч.ч. от студеното прясно мляко. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до побеляване, след което се смесват с нишестето и млякото. Останалата 1 ч.ч. мляко се слага да се загрее на котлона, като постепенно в него се прибавя жълтъчния крем смес. Съдът се поставя върху по-голям такъв с къкреща вода и се бърка на водна баня, докато кремът се сгъсти. Котлонът се изключва, съдът с крема се захлупва и се оставя да престои така още 20-тина минути. През това време макароните се сваряват до готовност и се прецеждат от водата. Прехвърлят се в леко намазнена тавичка (йенски съд). Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкава смес, след което с нея се заливат макароните, а отгоре се изсипва готовият крем. Тавичката се разтърсва добре, за да поемат макароните течността, след което се оставят да изстинат напълно. Отгоре са напръскват равномерно с рома и десертът се прехвърля в хладилник за 2-3 часа да се охлади. Поднася се поръсен с канелата.