От хартия за печене се изрязват ленти с 2 см по-високи от стените на купичките, които ще се използват. Увиват се по външните стени купичките. Закрепват се с ластик. От блата се изрязват кръгли основи с диаметъра на купата. Слагат се на дъното. Могат да се сиропират с ликьор или кафе. По стените на купичката се подреждат пуричките или парченца от бисквитите.
Желатинът се разтваря в студената вода и след 2 мин. се слага да се ратопи на водна баня и се прибавят половината от захарта и шампанското. Сметаната се разбива и към нея се слага желатиновата смес. Белтъците се разбиват на пяна, прибавят се останалата захар и се разбиват на гъст сняг. Смесват се със сметановата част.
Мусът се изсипва в купичките до 1 см над ръба на купата. Охлажда се около 2 часа и внимателно се обелва хартията за печене и се изважда от купичките.
Украсява се с червени плодове, шоколад и захарни перли.
Пудинг с шампанско
22 Декември 2011
9783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари