Ако искате кремообразна торта без да е много тежка, вземете любимият пудинг в ръка и пробвайте следната рецепта.
2 пакетчета пудинг ванилия
4 супени лъжици захар
Капачка ром
600ml мляко
1 пакетче пудинг от шоколад
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица какао на прах
300ml мляко
Сварете пудинга от ванилия с ром, а след това и пудинга от шоколад.
Сложете в един дълбок съд или калъп за торта прозрачно фолио и докато пудинга е топъл последователно с лъжица поставяйте в съда.
Започнете с лъжица тъмен пудинг в среда, така че след 2-3 супени лъжици да сложите бял пудинг около него. Така направете няколко редуващи се концентрични кръгове, покрийте с фолио и се оставя да поседи в хладилника да стегне.
Обърнете тортата от пудинг на плитка чиния, изрежете парчета и почерпете.
Винаги можете да добавите трошени бисквити, ягоди, настърган шоколад, сметана ...