Пуешко с гъби в сметанов сос
28 Май 2013
37780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 пуешки пържоли
300 гр. гъби
300 мл сметана
3 с.л. брашно
4 с.л. краве масло
2 глави лук
сока от 1 лимон
150 мл бяло вино
щипка индийско орехче
черен пипер
сол
Посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолите, овалваме ги в брашното и ги пържим от двете страни. Изваждаме ги и ги оставяме на топло. Лука нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина, добавяме нарязаните на филийки гъби и продължаваме да задушаваме. Разреждаме с бялото вино и лимоновия сок, добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Готовия сос подправяме с черен пипер, сол и индийско орехче. Поднасяме пържолите полети със соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари