Вие ги пълните, но аз пускам палачинките в горещо мляко и стават мозък! Трябва да опитате и вие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие ги пълните, но аз пускам палачинките в горещо мляко и стават мозък! Трябва да опитате и вие:
Вие ги пълните, но аз пускам палачинките в горещо мляко и стават мозък! Трябва да опитате и вие:
11037
Вие ги пълните, но аз пускам палачинките в горещо мляко и стават мозък! Трябва да опитате и вие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Със сигурност мога да кажа, че почти няма човек или дете, което да не обича палачинки. Те са толкова нежни, а вкусът им може да се променя с различни пълнежи. За мен са най-вкусни, когато ги напълня с ванилов крем, комбиниран със запържени горски плодове в малко захар. Този път открих нова рецепта, която ми стана любима. Ето какво ви трябва за неземно вкусните палачинки в горещо мляко :

палачинки в мляко

Неземно вкусни палачинки в горещо мляко

Продукти: 

  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл топла вода
  • 200 г брашно
  • 3 яйца
  • 50 мл олио
  • 5 г сол (малка чаена лъжичка или половин)
  • 50 г захар

За крема:

  • 200 мл прясно мляко
  • 40 г масло и още малко за намазване

Приготвяне: 

Първо пригответе тестото за палачинки. В по-дълбока купа се разбиват три яйца, добавят се солта и захарта, след това се добавят последователно млякото и брашното и се разбърква непрекъснато с тел за разбиване или миксер, докато се получи хомогенна смес без бучки.

смес тесто

В тази гъста смес започваме да добавяме горещата вода на тънка струя, като също бъркаме непрекъснато и накрая добавяме олиото. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки. Тестото има консистенцията на кисело мляко.

палачинково тесто

Можете да оставите да почине няколко минути, но можете да започнете да печете палачинките веднага. Загрейте малко масло или олио в тиган с незалепващо покритие, след което с черпак изсипете тестото и го разпределете равномерно, като повдигате и движите под различни ъгли.

приготвяне палачинки

Изпържете палачинките от двете страни за 2-3 минути или до приятен загар. 

палачинка в тигана

изпечена палачинка

Подредете ги една върху друга, за да осигурите тяхната мекота и еластичност. От този момент нататък можете да ги ядете така или да ги напълните със сметана, но ви препоръчвам да ги потопите в мляко по следния начин:

В купа се слагат 200 мл прясно мляко и малко кубче масло, което се загрява, докато се разтопи. Може да потопите палачинките в млякото или просто да ги сгънете и наредите в намазнена с масло тава, след което ги залейте с приготвеното прясно мляко.

палачинки във вряло мляко

палачинки в тигана

заливка за палачинки

Сложете ги под капак и ги варете на слаб огън около 10 минути. През това време ще поемат млякото и ще станат много сочни. Така приготвените палачинки са идеални в комбинация с мед и смлени ядки или пресни плодове. 

палачинки в мляко

палачинки с мед и плодове

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft