Пухена бисквитена тортичка с копринен крем - толкова сочна не сте я правили!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухена бисквитена тортичка с копринен крем - толкова сочна не сте я правили!
Пухена бисквитена тортичка с копринен крем - толкова сочна не сте я правили!
12590
Пухена бисквитена тортичка с копринен крем - толкова сочна не сте я правили!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки, дори и малко дете, може да се справи с приготвянето на тази лесна торта ! Пухкав разкош от меки бисквитки и нежен, топящ се в устата крем. Каквото и да кажем - малко ще е, затова най-добре си пригответе сами най-пухкавата и сочна бисквитена тортичка :

Сочна бисквитена тортичка

Продукти:

За основата:

бисквитки - 420 гр

За крема:

захар - 1 чаша

яйце - 1 брой

брашно - 1 супена лъжица

прясно мляко (топло) - 1 чаша

картофено нишесте - 1/2 супена лъжица

масло - 200 гр.

За поръсване:

какао

Приготвяне:

За крема: разбийте яйцата със захарта. Налейте млякото, добавете брашното и нишестето.

Сложете на слаб огън и варете, като бъркате непрекъснато, до консистенцията на гъста заквасена сметана.

Охладете и добавете мекото масло, след което разбийте с миксер.

Сложете крема в хладилника, докато се втвърди.

Разпределете бисквитките във формата на правоъгълник на 5 слоя, като всеки слой мажете с крем.

пухкава бисквитена торта

Украсете горната част на тортата с много какао, пресято през цедка.

Поставете готовата торта в хладилник за 3 часа, може и до сутринта.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft