Всеки, дори и малко дете, може да се справи с приготвянето на тази лесна торта ! Пухкав разкош от меки бисквитки и нежен, топящ се в устата крем. Каквото и да кажем - малко ще е, затова най-добре си пригответе сами най-пухкавата и сочна бисквитена тортичка :
Сочна бисквитена тортичка
Продукти:
За основата:
бисквитки - 420 гр
За крема:
захар - 1 чаша
яйце - 1 брой
брашно - 1 супена лъжица
прясно мляко (топло) - 1 чаша
картофено нишесте - 1/2 супена лъжица
масло - 200 гр.
За поръсване:
какао
Приготвяне:
За крема: разбийте яйцата със захарта. Налейте млякото, добавете брашното и нишестето.
Сложете на слаб огън и варете, като бъркате непрекъснато, до консистенцията на гъста заквасена сметана.
Охладете и добавете мекото масло, след което разбийте с миксер.
Сложете крема в хладилника, докато се втвърди.
Разпределете бисквитките във формата на правоъгълник на 5 слоя, като всеки слой мажете с крем.
Украсете горната част на тортата с много какао, пресято през цедка.
Поставете готовата торта в хладилник за 3 часа, може и до сутринта.
Добър апетит!