В купа смесете хладкото мляко, прясната мая, захарта, 2 супени лъжици брашно и 1 чаена лъжичка сол, и разбъркайте добре. Оставете кашичката на топло да втасва.
В по-голяма купа пресейте 1/2 кг брашно, добавете шупналата мая, 3 яйца, останалата част от солта, сиренето и 200 мл олио. Бъркайте с миксер (с приставките за тесто) или на ръка, като постепенно добавяте останалата част от брашното. Замесете гладко и меко тесто.
Оставете тестото да втаса 40 минути, след това го разточете до дебелина 1 см.
С помощта на чаша или кръгла формичка (приблизително 12 см в диаметър) изрежете от тестото кръгчета. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със сусам.
Подредете кръгчетата в кръгла тавичка, намазана с олио, едно до друго, така че краищата да се припокриват.
Така приготвените хапчици оставите да втасат за кратко.
Печете в предварително загрята фурна на 250 ° C до златисто-кафяво.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пухкави залчета със сирене Лапни-глътни - само едно няма да ви е достатъчно
Пухкави залчета със сирене Лапни-глътни - само едно няма да ви е достатъчно
3 Февруари 2016
44191
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари