Пухкави като целувка кексчета с кисело мляко - мечтаете си за този ефирен вкус! Идеалната почерпка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухкави като целувка кексчета с кисело мляко - мечтаете си за този ефирен вкус! Идеалната почерпка:
Пухкави като целувка кексчета с кисело мляко - мечтаете си за този ефирен вкус! Идеалната почерпка:
40259
Пухкави като целувка кексчета с кисело мляко - мечтаете си за този ефирен вкус! Идеалната почерпка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежни кексчета с кисело мляко , идеални за всеки повод, можете да ги направите по тази лесна рецепта. Изключително пухкави са, а всичко това се дължи на тази техника на печене на тестото.

Кексчетата винаги са добре надути и мекички отвътре.

Мнозина може да се изненадат, че към тестото се добавят както масло, така и олио, но тънкостта на вкуса се крие не само в използваните съставки, но и в последователността на процесите и реда, в който се добавят отделните хранителни съставки.

Но най-важното е да оставите тестото да престои в хладилник.

Опитайте и ще останете изключително доволни от резултата! Ето рецептата за Нежните кексчета с кисело мляко :

кексчета с кисело мляко

Нежни кексчета с кисело мляко

Продукти:

300 г обикновено брашно

80 мл разтопено масло

60 мл прясно мляко

60 мл слънчогледово олио

4 бр. яйца

150 г захар

щипка сол

125 г натурално кисело мляко без захар

1 супена лъжица ванилова есенция

16 г бакпулвер

кора от лимон или портокал

За декорация:

пудра захар

Приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата и добавете захарта.

Разбийте всичко добре.

Сложете ситно настъргана лимонова кора.

Разбийте сместа на ниска скорост – много е важно да е пухкава.

След това добавете киселото мляко, разбийте отново и разбъркайте с ваниловата есенция.

Изсипете млякото и разтопеното масло.

Добавете и олио.

Пресейте брашното и бакпулвера, за да премахнете бучките и добавете към сместа.

Първо разбъркайте сместа на ръка и след това започнете да разбивате, докато тестото започне да се сгъстява.

тесто мъфини

Посолете тестото и накрая го покрийте със стреч фолио.

Приберете в хладилника за 1 час – това просто действие ще направи тестото вътре меко и пухкаво, а кексчетата ще се надуят хубаво.

Идея:

Ако желаете, можете да добавите парченца плодове или шоколад към тестото.

Пригответе хартиените форми за кексчета и напълнете тестото до ръба с лъжица.

мъфини с кисело мляко

Когато всички се напълнят, отгоре се изсипва една чаена лъжичка захар.

Печете кексчетата на 170°C до златисто- кафяво.

След като извадите кексчетата от фурната, важно е веднага да ги извадите от тавата, в противен случай ще се навлажнят.

След като изстинат, можете да сервирате.

плодови мъфини

Пожелаваме ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft