Пухкави кифлички за закуска
5 Март 2012
100020
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря със захарта и солта. Млякото, мазнината и яйцата се разбъркват с миксер в купа. Като се разтвори маята, я прибавяме в купата с останалите продукти и разбъркваме за кратко. Правим кладенче в брашното и започваме да месим. Тестото трябва да бъде меко. Разделяме го на 4 топки, оставяме го да си почине за около 15-20 минути. Вземаме 1-та топка и я разточваме с дебелина 2-3 см. Режем с остър нож на 4 и на всяко получено триъгълниче от широката част се слага плънка (по желание) и се завива към върха. Така получените кифли се намазват с яйце и се оставят още за 5 мин. да втасат. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари