![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В топлото мляко сложете маята и захарта. Оставете маята да се надигне - около 10 минути. В дълбок съд пресейте брашното, направете кладенче в средата му и изсипете там млякото с маята и останалите съставки. От тях омесете меко тесто. Не премесвайте, т.к. така тестото ще стане жилаво! Поставете тестото в купа, намазана с мазнина, оваляйте тестото в мазнината и покрийте купата с чиста кърпа. Оставете го да втасва на топло около 1,5 часа, докато удвои обема си. Разделете втасалото тесто на три части. Разточете всяко парче тесто върху набрашнения плот до правоъгълник с дебелина 3 мм. Разделете маргарина на 3 части и с една от тях намажете разточения лист тесто. Отгоре поръсете с 1/3 от натрошеното сирене. Увийте тестото на руло и го разрежете на триъгълни парчета (на зиг-заг). Повторете с останалите 2 части тесто и останалия маргарин. Готовите триъгълни кифлички наредете в намазнена тавичка на разстояние една от друга, т.к. ще втасат още при печенето. Оставете ги на топло 10-тина минути - да се надигнат. Намажете ги с четка с разбитото яйце и отгоре поръсете със сусам/ким. Сложете ги да се пекат във фурната, загрята до най-високата темепратура. Щом пъхнете вътре кифличките, намалете фурната на 200 градуса. Печете, докато се зачервят приятно и се изпекат и отвътре.