Пухкави кифлички с лимонада - лесни и чудесни
18 Май 2015
134137
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В 50 мл топла лимонада се разтваря маята с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Разбиват се яйцата и захарта на пухкав крем, след което се изсипват в пресятото брашно. Добавя се и останалата лимонада, солта, шупналата мая, разтопената мас или олио, и настърганата кора от лимон. Замесва се тесто и се оставя на топло да удвои обема си. Разделя се на 3 части. Всяка се разточва на обла кора и се нарязва на триъгълници. В широкия край на всеки триъгълник се слага по малко от плънката (по избор - шоколад, сладко, локум, може и ядки) и се навива на кифличка. Подреждат се в намаслена тава. Намазват се с разбит жълтък, поръсват се със сусам или маково семе и се пекат в загрята фурна.
Автор:
Виолета Матева, Камено
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари