ВИТИ сиренки като пух - да ги миришеш ли, да ги ядеш ли! Хем ухаят, хем са вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ВИТИ сиренки като пух - да ги миришеш ли, да ги ядеш ли! Хем ухаят, хем са вкусни:
ВИТИ сиренки като пух - да ги миришеш ли, да ги ядеш ли! Хем ухаят, хем са вкусни:
6143
ВИТИ сиренки като пух - да ги миришеш ли, да ги ядеш ли! Хем ухаят, хем са вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежни, пухкави сиренки , които ще накарат къщата да заухае прекрасно! Процедурата за приготвянето им е проста и не изисква много опит. Ако ги подредите една до друга в тавата, ще се получи чудесна сирнена погача - идеална почерпка за идните празници.

Ако пък ги сложите на разстояние, ще си имате вкусни сиренки, досущ като от любимата баничарница!

Ето и необходимите продукти:

Пухкави и ароматни сиренки

Продукти:

850 г брашно (бяло меко)

500 мл топло мляко

1 пакетче суха мая

1 супена лъжица захар

2 равни лъжици сол (ако сиренето е осолено, добавете по-малко сол)

За плънката:

2-3 яйца

300 г сирене

И още:

80 г масло или свинска мас

100 мл прясно мляко

пухкави сиренки

Начин на приготвяне:

Активирайте маята, след което замесете тесто от изброените съставки (ако използвате суха мая, може и да не я активирате - добавете я накрая с брашното).

замесване тесто

Замесете средно твърдо тесто, покрийте го и го оставете да втаса за малко над 20 минути. През това време пригответе плънката и в малка купа разтопете маслото. 

плънка с яйца

Разточете тестото на голяма правоъгълна кора с дебелина около половин см.

меко тесто

точене тесто

Заделете две супени лъжици от плънката (за намазване отгоре), след което намажете с останалата плънка кората по цялата повърхност. 

плънка сирене

тесто с плънка

Не мажете до самия край, за да не изтече при сгъване. Разрежете голямата кора на 3 по дължина и навийте всяка част на руло. Нарежете рулата на парчета, за да получите приблизително 12-15 сиренки.

рула сирене

кора сирене

приготвяне сиренки

Потопете всяка сиренка в разтопено масло, след което наредете върху тава за печене, която не е необходимо да се застила с хартия или да се намазнява. 

сиренки в тава

Покрийте сиренките и оставете да втасат за 30-40 минути, за да се удвои обемът им. Смесете млякото и останалата плънка и залейте със сместа сиренките преди печене.

вкусни сиренки

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути, след това още 30 минути на 160 градуса. Не забравяйте да покриете с хартия за печене в момента, когато намалите температурата, за да не почернеят сиренките отгоре.

дъхави сиренки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft