Маргаринът се разделя на 9 равни части.
От всички съставки са замесва тесто. Тестото се разделя на 10 части и от всяка част се разточва кора (процедурата е същата като за баница).
Първата кора се маже с 1/9 от маргарина. Поръсва се със спанак и с малко сол. Върху нея се поставя втората кора.
И тази кора се маже с маргарин. Отгоре се разпределят настърганите моркови и отново се наръсва със сол. Процедурата се повтаря последователно до последната кора, която трябва да остане ненамазана.
Така натрупаните кори се разточват на една голяма правоъгълна кора с дебелина 5 мм. до 1 см. Кората се нарязва на 10 - 12 ленти. Всяка лента се усуква спираловидно и се подреждат в предварително намазнена тава.
Оставят се около 30 мин. да втасат. Намазват се с яйце и сусам. Пекат се половин час на 200 градуса.
Пухкави цветни спирали
1 Декември 2014
14352
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари