Пухкави шоколадови кифлички
16 Декември 2014
21128
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От брашното, захарта, маята, солта, олиото, хладката вода и хладкото мляко омесете меко тесто. Тестето оставете да втаса 1 час. Щом втаса, разделете го на 5 равни части и от всяка част разточете кора с дебелина 5мм и я нарежете на 16 части. В края на всяка част поставете по 1 чаена лъжичка течен шоколад. Завийте във формата на кроасани. Кифличките поставете в голяма тава за печене, която предварително сте намазали с маргарин. След като подредите всички, оставете да втасват още 20 минути на топло. Втасалите намажете с разбитото яйце и поръсете с предварително разтопено масло/маргарин, след което със сусам. Печете на 200 градуса, докато станат златисто-кафяви на цвят. Поднесете ги докато са горещи. Добър апетит!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари