Опитайте това домашно руло с пудинг по рецепта от старите кулинарни книги и ще останете приятно развълнувани. Пухкав пандишпан, вкусен бабин крем в неустоимо съчетание - за това си мечтаят всички капризни гости, повярвайте! Ето рецептата за Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче :
Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче
Продукти:
За крема:
500 мл прясно мляко
1 жълтък
8 г ванилова захар
4 с.л. захар
3 с.л.
40 г бял шоколад
За тестото:
3 яйца
100 г захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
10 с.л. брашно
12 г бакпулвер
лимонова кора от 1 органичен лимон
конфитюр на вкус
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Първо пригответе крема - изсипете млякото в тенджера, добавете жълтъка, ваниловата захар и 4 супени лъжици захар.
Добавете 4 супени лъжици царевично нишесте и разбийте добре с бъркалка.
Поставете на котлона на тих огън.
Сварете гъст крем.
Сега добавете начупения бял шоколад към крема.
Разбъркайте, за да се разтопи.
След това прехвърлете крема в пош.
Оставете да се охлади напълно.
Сега ще приготвим тестото.
Разбийте 3 яйца в купа, добавете кристална захар и разбийте с бъркалка.
Добавете олио, мляко и разбъркайте.
Поръсете брашното с бакпулвера.
Разбийте до консистенция без бучки.
Накрая добавете настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Застелете тава с размери 30 х 40 см с хартия за печене.
Изсипете тестото отгоре и го разпределете равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 20 минути.
След като го извадите от фурната, оставете да престои 5 минути и след това навийте тестото на руло с помщота на хартията за печене.
Увито на руло, оставете тестото да престои 10 минути и след това отстранете хартията за печене.
След това намажете рулото със сладко, намажете крема равномерно отгоре и отново навийте на руло.
Поставете в хладилника за 2 часа, за да се стегне.
След това поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!